zaterdag 23 november 2013

Zaterdag 23 november

Om negen uur checken we uit bij het Holiday Inn hotel. Holiday Inn doet me denken aan een jaar of 25 geleden toen ik veel in Luxemburg werkte en daar in het Holiday Inn hotel sliep. Het zal wel verbeelding zijn, maar het bad en de douchekraan zagen er nog net zo uit als toen.

We worden uitgezwaaid door Rita en Kees en vertrekken richting Wellington. We hebben vandaag weer een reisdag, bijna 500 km.

We zijn zo langzamerhand gewend aan het Nieuw Zeelands landschap van bergen, dalen, koeien en schapen. Toch verandert dat vandaag. Ten zuiden van Turangi rijden we door het Tongariro National Park over de “desert road”. Het is geen zandwoestijn, zoals de naam doet vermoeden, maar een eindeloze vlakte begroeid met een soort helmgras. Bovendien zien we midden in deze woestijn twee vulkanische bergen, waar op de top sneeuw ligt. De een is 2300 meter hoog en de ander 2800 meter.

Woestijn met bergen

Om een uur of vier komen we aan in Welligton, op het eerste gezicht een moderne stad. We parkeren de auto in een parkeergarage en lopen met onze bagage naar de fraaie Quest Service Apartments, die midden in het centrum liggen.


Het is prachtig weer, een graad of 26, en we wandelen naar de haven, waar we buiten op een druk en gezellig terras een cider, prosecco en een paar biertjes drinken. Annelies en Henny zien onderweg een restaurant, waar we heerlijk hebben gegeten.

Terras aan de haven


1 opmerking:

  1. Hoi chief Renze,

    Leuk om over jullie belevenissen te lezen. Nog heel veel plezier,

    Mark (en de rest)

    BeantwoordenVerwijderen