vrijdag 15 november 2013

Zaterdag 16 november

Vandaag maken we een bustocht naar Cape Reinga, een kilometer of 100 ten noorden van Kaitaia en op één na de noordelijkste punt van Nieuw Zeeland. Op de heenweg wordt er aandacht besteed aan opgegraven miljoenen jaren oude Kauri bomen, waarvan allerlei kunstvoorwerpen en meubels zijn gemaakt. Vandaag werd ook zichtbaar dat Nieuw Zeeland een vlees producerend land is. We hebben tienduizenden schapen en duizenden koeien gezien. Op een van de stops, aan een prachtige baai, werd niet alleen geluncht, maar heeft Annelies ook de temperatuur van het water met haar voeten getest.




Trap in Kauri

Pootje baden



Bij Cape Ringa komen de Abel Tasman zee en de Indische Oceaan bij elkaar. Vandaag is het mooi weer. We kunnen het punt waar de twee zeeën elkaar treffen wel zien, maar het is niet zo spectaculair als bij stormachtig weer.

Cape Reinga
Op de terugweg gaar de bus over het strand, de zogenaamde “90 mile  beach”, langs imposante  zandduinen. Halverwege kunnen de liefhebbers met sleetje van deze duinen af roetsjen., spectaculair, maar wij hebben dat over gelaten aan jongere generaties.

Om vijf uur zijn we weer terug in Kaitaia. We besluiten om thuis te eten en doen boodschappen in een op de Makro lijkende supermarkt.

We genieten van ons aperitief in de zon voor ons appartement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten