dinsdag 19 november 2013

Woensdag 20 november

Om half tien vertrekken we uit ons hotel voor een rondrit over het schiereiland Coromadel. We maken het rondje tegen de klok in  richting de “hotwater beach” bij Whenuakite. Daar aangekomen is het eerst tijd voor koffie. Daarna gaan we op zoek naar de heetwaterbronnen die zich op een afstand tien minuten lopen moeten bevinden. Als we er bijna zijn stuiten we op een rotspartij, waar en niet overheen kunnen en vanwege het opkomende water ook niet omheen. Helaas, vandaag geen heetwaterbronnen. Op de terugweg naar de auto ziet Ed een kleine dode pinguïn. Bijzonder, maar wel zielig.


Heetwaterbronnen?
De Pinguïn




Via een mooie route, deels door de heuvels en deels langs de kust, rijden we verder naar het stadje Coromandel. Dat ziet er toeristisch uit, maar we hebben geen tijd om de leuke winkeltjes te bekijken omdat we de trein van twee uur willen halen.

Die trein is de “DrivingGreek Railway and Potteries”. Als we onze kaartjes hebben is er nog tijd voor heerlijke broodjes met gezonde dingen in het “Organic Cafe”. De rit in het treintje was geweldig, dwars door het bos met heel veel varens en geplante kauri bomen. Toen we boven kwamen, op de zgn. Eyefull Tower, begon het te gieten. Toch was het uitzicht op de Corondel harbour prachtig. Dit trein/pottery project is een jaar of veertig geleden gestart door Barry Brickel, een pottenbakker, die begon met een internationaal pottenbakkerscentrum en een treintje nodig had om de klei te vervoeren.
Hij heeft een smalspoorlijn en een bos van van 25 ha aangelegd, dat nu een toeristische trekpleister is.

Organic lunch
De trein in het bos
Pottery















Om half vijf zijn we weer in Thames. We doen boodschappen en Annelies en Henny hebben nog net tijd voor de schoenwinkel die om vijf uur sluit. Annelies scoort een paar sandaaltjes met “glim”.

We eten garnalen met sperziebonen en sla.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten