zaterdag 16 november 2013

Zondag 17 november

Als we de eigenaresse van de Kauri Lodge vertellen dat we vandaag via de kustroute naar Whangarei gaan, bezweert ze ons om te stoppen in Mangonui. Dat doen we natuurlijk. Mangonui is een klein vissersdorpje, dat aan de de Manganui Harbour ligt.

Manganui

 We zijn er inmiddels achter dat “harbour” in Nieuw Zeeland niet vertaald kan worden met haven. Een “harbour” is en grote baai en een “bay” is een kleine baai. Manganui ligt aan het eind van de Manganui Baai.

We vinden een leuk terras met uitzicht op de baai en genieten van lekkere koffie. In het winkeltje naast het terras, vindt Henny de tas, waar ze al dagen naar op zoek is.

Koffie
 Om één uur arriveren we bij Motel Six in Whangarei. We wandelen het stadje in en vinden al gauw de jachthaven met het terras waar Ed en Henny 14 jaar geleden ook hebben gezeten. Het is prachtig weer en we genieten van de zondagse lunch.

Achter de haven is een grote supermarkt. Heel handig voor passanten in de haven. We doen er boodschappen en kunnen voorlopig weer eten en drinken.

Terug bij het motel, genieten we van de tuin achter onze kamers.

In de tuin
’s Avonds eten we in ons appartementje een lekker visje met broccoli en sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten