maandag 18 november 2013

Dinsdag 19 november

Vandaag is een reisdag. Nieuw Zeeland is een groot land en als je dat, zoals wij, in vier weken wilt bekijken, heb je af en toe een reisdag met behoorlijk wat kilometers.

Nieuw Zeeland bevindt zich vanuit Nederland gezien, aan de andere kant van de wereld in de Stille Oceaan op ongeveer 1600 km ten zuidoosten van Australiƫ en ongeveer 19.000 km van Amsterdam. De twee belangrijkste eilanden, het Noorder- en het Zuidereiland hebben van noord naar zuid een lengte van ongeveer 1400 km.

Wij zijn onze reis begonnen bij Auckland, dat boven het midden van het Noordereiland ligt. Vandaar zijn we eerst naar het noorden gegaan en vandaag zijn we via Auckland weer naar het zuiden gegaan naar Thames, waar we twee nachten blijven.

Vanaf Auckland hebben we niet de hoofdweg genomen, maar de toeristische route langs zee. We gingen ervan uit dat  er ergens langs het strand een mooie plek te vinden zou zijn voor de lunch. Maar helaas, niets van dat al. Uiteindelijk 40 km voor Thames konden we ons laven aan een broodje en een kopje vissoep.

Eindelijk lunch

Om half drie arriveren we bij het Shortland Court Motel  in Thames. We doen boodschappen en Annelies doet de was. Daarna wandelen we het stadje in, dat is uitgestorven. Om drie uur gaan namelijk alle winkels dicht.


We eten in ons appartementje biefstuk met groene asperges..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten