vrijdag 15 november 2013

Donderdag 14 november

Na het ontbijt vertrekken Kees en Ed naar de golfbaan. Henny  en Rita blijven thuis om sieraden te maken. Annelies en ik gaan met de trein naar Auckland. Auckland is een  moderne stad met een echte skyline., New York in het klein.

In de reisgids staat een stadswandeling., die we maken. We gaan via een steile weg naar  naar het prachtige Albert Park. We passeren de voormalige synagoge, de universiteit, de Chrystal Tower, het theater en bezoeken het mooie Art Gallery Museum en de kathedraal.  De kathedraal lijkt niet op wat wij in Europa gewend zijn. Het lijkt meer op een Nederlandse gereformeerde kerk, waar ze een aantal beelden in gezet hebben.



Het park

Universiteit

Kathedraal in moderne stad



We hebben met de anderen afgesproken bij de haven en gaan daarom daar in de buurt een broodje eten.  Ed zou bellen, maar als dat niet gebeurd, kom ik tot de ontdekking dat mijn telefoon helemaal niet aan staat. Gelukkig zien we ze op dat moment aan de andere kant van de straat lopen.

Met de  veerboot gaan we naar Devonport, een schiereiland tegenover Auckland vergelijkbaar met Capri, maar dan in Nieuw Zeeland. Veel winkeltjes en restaurantjes, maar ook prachtige bomen, waaronder de Pohutukawa, de Nieuw Zeelandse kerstboom, met prachtige rode bloemen.

De kerstboom


’s Avonds gaan we met ons zessen in goed en lekker restaurant Braco in Bombay eten, een half uur rijden van Tuakao. Echter: Het snoepje bij de koffie was door de zout gehaald i.p.v. door de suiker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten