woensdag 27 november 2013

Donderdag 28 november

Vandaag gaan we de bergen in met Mt. Cook als einddoel. De eerste 100 km langs de kust, maar zonder de zee te zien, naar het zuiden zijn tamelijk saai. Links en recht van de weg eindeloze vlaktes. Als we dan in Ashburton ook nog koffie drinken die nergens naar smaakt, vragen we ons af of we wel de goede kant op gaan. Gelukkig verandert het landschap als we bij Geraldine naar het oosten richting de bergen gaan. Ergens is het uitzicht zo mooi, dat we stoppen. Wat later zien we Lake Tekapo  met zijn prachtige blauwe kleur. We stoppen in het gelijknamige plaatsje voor een broodje. We tanken er ook en doen boodschappen bij de lokale  “4 Four  Square”.  Dat is maar goed ook, want de rest van de dag zien we geen andere opties. Wel heel veel lupines langs de weg.

Lupines

Om half vier komt Lake Pukaki in zicht, dat er zo mogelijk nog mooier bij ligt dan Lake Tekapo. We buigen af naar het noorden en rijden de laatste 35 km, langs het meer richting Glentanner Park, onze bestemming voor vandaag. Halverwege stoppen we bij Peter’s Lookout, voor een eerste blik op de top van Mt. Cook, die net boven de wolken uitkomt.

Mount Cook boven Lake Pukaki

In Glentanner Park krijgen we twee “cottages” met er om heen dartelende konijntjes en uitzicht op met sneeuw bedekte bergtoppen. Annelies roept uit dat ze nog nooit op zo’n mooie plaats in de natuur heeft gelogeerd.

Ons uitzicht

Als we ons hebben geïnstalleerd, gaan Henny en Annelies, omdat er  geen machine in de buurt is, aan de handwas,, die wegens gebrek aan en lijn in de struiken wordt opgehangen.

De Was
Henny ook











De rust is niet van lange duur. We hebben een schoolklas als buren. Gezellig maar luidruchtig.


We eten thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten