donderdag 21 november 2013

Donderdag 21 november

Vandaag ontmoeten we Rita en Kees in Roterua, waar zij ook twee nachten blijven logeren. Maar voordat we naar Rotorua gaan, gaan we eerst nog naar Taupo, een stad die aan “Lake Taupo”, het grootste meer van Nieuw Zeeland ligt.

Het is vandaag voor het eerst een wisselvallige dag, af en toe zon, maar ook af en toe een buitje. Na anderhalf uur stoppen we voor benzine en koffie in Tirau.
Om één uur komen we aan in Taupo. Ik verwachtte dat het er gezellig druk zou zijn, maar de terrassen die aan het meer liggen zijn leeg. Het is duidelijk dat het vakantieseizoen nog niet begonnen is. Na een broodje te hebben gegeten, maken we een wandeling langs het meer en de haven. De rondvaartboten en de vissersboten die je kunt huren liggen er wat troosteloos bij.


De haven

Om drie uur arriveren we in ons hotel in Rotorua. Rita en Kees zijn er al. Met ons zessen gaan we met het hotelbusje naar het stadje. Daar aangekomen komt Ed tot de ontdekking dat hij zijn portemonnee kwijt is. Hij gaat met hetzelfde busje terug naar het hotel en gelukkig ligt de portemonnee op de kamer.

We maken een wandeling naar de Maoriwijk van Roterua. Mooi en indrukwekkend. Er staat een mooie oude kerk en er is een begraafplaats met grote witte stenen kisten die boven de grond staan. Bovendien zorgen heet-watergeisers er voor dat er op de meest onverwachte plaatsen stoom uit de grond komt


Kerkje met graven


Stoom uit de grond













We eten bij de “Jazzie Bar and Eatery”. Jazz hebben we niet gehoord, maar het eten was  lekker. Voor het eerst van mijn leven heb ik een “Jazz Beef Schnitzel” gegeten met cashewnoten.  Aan het tafeltje naast ons zat een jong stel. Hij leek op Vincent van Gogh in zijn jonge jaren. Onze dames konden niet nalaten hem dit te vertellen, waarna een leuk gesprek ontstond.


Het hotelbusje haalt ons weer op. Ed en Henny  lopen stoer terug. We nemen nog een afzakkertje in de bar, die al om half elf dicht gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten