maandag 18 november 2013

Maandag 18 november


Vandaag gaan we naar de Bay of Islands met de wereldberoemde “Hole in the Rock”.

Even buiten Whangarei zien we een bord staan naar de “Whangarei Falls”, waar we nnar toe gaan en omheen wandelen. Niet een heel hoge waterval, maar wel erg mooi.

De waterval
Van Whangarei rijden we vervolgens in een uur naar Paihia. We drinken koffie met uitzicht op de baai.

Omdat de boot om 13.30 vertrekt, gaan we het dorp in voor een broodje. De lokale bakker verkoopt heerlijke sandwiches. Het is een beetje moeilijk eten, omdat het beleg van ongeveer drie broodjes op twee halve boterhammen is gestopt. Bij het eten valt er af en toe wat op de grond, waar een paar meeuwen op zitten te azen.

We zitten op een boot met tweemaal 1200 pk  en vertrekken met grote snelheid richting zee. De kapitein mindert vaart omdat er dolfijnen zijn gesignaleerd. Ze waren niet in een vrolijke springbui, maar lagen volgens de kapitein al zwemmend te slapen aan de oppervlakte. Behalve een paar vinnen en af en toe een rug, heb ik niet veel van ze gezien. Even later wordt er een walvis gesignaleerd. Ed heeft hem zien spuiten, maar ik heb allen een vin gezien. Als iemand gezegd had dat het een dolfijn was, had ik het ook geloofd.

Dolfijnen
 Even later arriveren we bij de “Hole in the Rock”, een 
indrukwekkende doorgang door een rots. Het lijkt er niet op dat onze boot er door kan,  maar de kapitein geeft gas en we gaan er echt doorheen. De meeuwen die er wonen, vliegen van schrik op.

Voor de "hole"
In de "hole"











Op de terugweg, na een school blauwvissen te hebben gezien, stappen we uit in Russel, een klein havenplaatsje, waar Ed en Henny 14 jaar geleden hebben gelogeerd. We drinken wat op het terras van een Engels aandoend hotel.


Om half zeven zijn we terug in Whangarei, rozig van de zon en de zee. Tegenover ons motel is een Thais restaurant, waar we lekker eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten