zondag 24 november 2013

Zondag 24 november

Zondag, een beetje uitslapen, we hebben on half tien afgesproken. Ed en Henny, vroege vogels als ze zijn hebben al een ontbijttentje gevonden. Daar genieten we van heerlijke “bacon and eggs”.

Daarna beginnen we aan onze eerste stadswandeling. Eerst gaan we met  een kabelbaantje naar de botanische tuin van Wellington, waar we koffie drinken met uitzicht op de prachtige “Lady Norwood rosegarden”. 












We vervolgen onze wandeling en passeren de parlementsgebouwen (Wellington is de hoofdstad en niet Auckland), bezoeken de moderne Anglicaanse en de oude houten Rooms Katholieke Kathedraal en staan verbaasd bij de oude regeringsgebouwen die niet van beton zijn, maar helemaal van hout.


De houten RK
De nieuwe Anglicaanse
Echt van hout!!


Na de lunch beginnen we met onze tweede stadswandeling, die ons langs een deel van de haven voert, waar we gisteren niet geweest zijn. Onderweg worden we verrast door een Schotse  dansgroep, die begeleid wordt door een doedelzakspeler.

Na de wandeling gaan Annelies en Henny nog wat boodschappen doen, terwijl Ed en ik de huurauto die ons over het Noordeiland gevoerd heeft inleveren op Wellington Airport.

Terug in onze appartementen bespreken we onder het genot van een biertje, een wijntje, een stukje kaas en een nootje ons programma voor het Zuideiland. Daarover morgen meer.


Tijdens onze wandeling langs de haven hebben we visrestaurant “Dockside” gezien. Daar eten we heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten