zondag 8 december 2013

Zondag 8 december

In plaats van zaterdagavond laat, vertrekken we zondagmorgen erg vroeg. Om kwart voor één, een uur later dan gepland, stijgen we op van Auckland richting Shanghai. Een lange vlucht van meer dan twaalf uur, vanwaar we via Parijs naar Amsterdam gaan.

Ongeveer een uur voor aankomst in Shanghai meldt de gezagvoerder dat het weer in Shanghai zo slecht is, dat we er niet kunnen landen. We moeten uitwijken naar Hong Kong, iets meer dan twee uur vliegen.

Eenmaal aangekomen in Hong Kong begint het lange wachten. Eerst in het vliegtuig, omdat niet duidelijk is of we toch nog naar Shanghai gaan, en later in de aankomsthal. Voordat al die honderden passagiers weten waar ze naar toe moeten,  zijn we een paar uur verder. Om twee uur worden we naar het Marriot Hotel, dicht bij het vliegveld, gebracht. We krijgen een fantastische lunch en een luxe kamer.


We moeten vanavond om half tien weer op het vliegveld zijn. We gaan er met een bus van het hotel naar toe  en dan blijkt dat alles  prima is geregeld. We kunnen meteen inchecken op een Lufthansa vlucht naar Frankfurt. Vandaar gaan we naar Schiphol, waar we, als alles klopt, morgen om 8.15 landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten