maandag 2 december 2013

Maandag 2 december

Het begin van onze laatste week in Nieuw Zeeland. Het lijkt een stralende dag te worden. Vandaag gaan we naar Queenstown en omdat dat maar 200 km rijden is, besluiten we om 200 km om te rijden. We gaan eerst naar Lands End, het zuidelijkste puntje van Nieuw Zeeland.

Voor de koffie stoppen we in Tuatapere, een klein maar zo te zien  wel een echt toeristisch plaatsje. We kunnen buiten zitten met uitzicht op de camping, waar het nog niet druk is.

Om één uur zijn we bij het uitzichtpunt van Lands End en kijken uit over de Stille Oceaan. Daar in de verte, ongeveer 4100 km naar het zuiden moet de Zuidpool liggen. Op het bord dat richtingen en afstanden aangeeft zien we dat Cape Reinga, de noordelijkste punt waar we geweest zijn, 1401 km weg is. We lunchen bij Lands End met uitzicht op de verre zuidpool.

Lands End
 Een paar kilometer ten noorden van Lands End zien we de aluminiumsmelterij die 80% gebruikt van de elektriciteit die opgewekt wordt in de centrale die we gisteren hebben bezocht.

Om half vijf arriveren we in Queenstown. We logeren de komende drie nachten in één van de Panorama Apartments, die hun naam zeker waard zijn. We hebben een schitterend uitzicht op Lake Wakatipu. We wandelen naar het centrum en genieten van ons aperitief op een terras aan het meer.

Ons uitzicht
Aperitief uitzicht











We doen boodschappen en lopen terug naar ons appartement. Op de heenweg liepen we ontspannen naar beneden, nu is het een half uur klimmen.


We eten heerlijk thuis en genieten van de zonsondergang op ons terras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten