dinsdag 3 december 2013

Woensdag 4 december

Op deze laatste dag met ons vieren worden we al weer wakker met een stralende zon en een staalblauwe lucht.

Na het ontbijt stappen we in de auto en rijden we naar Glenorchy, een rustig plaatsje, ook aan Lake Wakatipu, dat  een kilometer of 40 ten NW van Queenstown ligt. Onderweg zien we schoolklassen die met kajaks en surfplanken in de weer zijn. In Glenorchy genieten van het prachtige uitzicht op het meer, drinken we koffie, helaas niet met uitzicht op het meer en bezoeken we een bontwinkel, waar uitsluitend “possum bont” wordt verkocht.

De possum is een klein lief uitziend buideldier van ongeveer 70 cm. Hij lijkt een beetje op een grote eekhoorn.  Ze zijn ooit ingevoerd in Nieuw Zeeland voor de bontindustrie.  Er zijn er vast een paar ontsnapt, want volgens een telling in 2009, leven er ongeveer 30 miljoen possums in het wild in Nieuw Zeeland. Het is een ware plaag, want possums vernielen de natuur en eten zeldzame vogels zoals de kiwi. Ze worden ’s nachts actief en dat is vast de reden dat wij geen één levende, maar wel veel doodgereden exemplaren op de weg hebben gezien. En vandaag dus ook in de winkel.

We rijden terug naar Queenstown. Als we van de parkeerplaats de stad inlopen zien we een enorme kerstboom. Die stond er gisteren nog niet. Quenstown wordt een echte kerststad, maar dan wel met 26 graden boven nul.

Voor de kerstboom

Omdat gisteren bij mijn val op de berg mijn korte broek is gesneuveld, zijn we eerst op zoek gegaan naar een nieuwe. En dat is gelukt.

Na de lunch gaan Annelies en Henny de stad in voor de laatste boodschappen, terwijl Ed en ik door de stad en langs de haven wandelen. In tegenstelling tot Auckland, Wellington en  Christchurch is Queenstown niet een echte stad. Het is wel een groot toeristisch centrum met veel sportieve activiteiten, winkels, horeca en een gezellige boulevard.

Annelies roept al een paar dagen dat ze in het meer gaat zwemmen. Daarom ging vanmorgen de bikini al mee in de tas. En ja hoor, ondanks het ontzettende koude water heeft ze gezwommen en heeft Henny pootje gebaad. Ze was de enige. Nieuw Zeelanders zwemmen niet bij deze watertemperatuur.

Pootje baden
en zwemmen













De lunch bij de Botswana Butchery is ons gisteren goed bevallen. Daarom eten we daar met ons vieren het vakantieafscheidsdiner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten