vrijdag 6 december 2013

Vrijdag 6 december

Tijdens het ontbijt rijst de vraag wat we vandaag, de op een na laatste dag van onze vakantie, gaan doen. Ed wil graag met Kees een rondje golfen. Maar omdat het de afgelopen nacht met bakken uit de hemel kwam, zit dat er niet in. Annelies wil graag naar het Auckland museum, maar daar heeft Henny niet zoveel zin in. We splitsen ons op. Rita, Henny en Ed gaan wandelen langs Mission Bay, terwijl Kees, Annelies en ik kiezen voor een bezoek aan het Auckland museum.

We zetten Rita, Henny en Ed af aan het begin van Mission Bay, waar zij met hun wandeling langs  de kust beginnen.  Ze lopen over het strand langs Mission Bay Beach, Kohimarama Beach naar St Helliers Bay Beach. Toch gauw een tippel van een kilometer of vijf. Daar stoppen ze voor de lunch bij een Frans restaurant met de toepasselijke naam “La Forchette”.

Annelies, Kees en ik rijden naar het museum en beginnen daar met koffie. Het is een mooi museum, dat natuurlijk veel aandacht heeft voor de Maori’s geschiedenis. Verder is er veel te zien over allerlei aspecten van de 20ste eeuw. We zien mooie meubels van Nieuw Zeelands ontwerp en ook heel herkenbaar speelgoed uit onze jeugd. Heel bijzonder is de afdeling "vulcano's", waar we een bijna waarheidsgetrouwe animatie van een uitbarsting meemaken.

De uitbarsting

De bovenverdieping is ingericht als “War Memorial Museum”. Daar zien we welke rol Nieuw Zeeland gespeeld heeft in de eerste en tweede  wereldoorlog, maar ook in Vietnam en bij vredesmissies van de VN.


Als we uit het museum komen, bellen we de anderen. Als we horen dat er geluncht wordt, gaan wij ook die kant op. We komen langs Parnell Road, een gezellig straatje, waar we de verleiding om te stoppen maar nauwelijks kunnen weerstaan.

Als wij aankomen in St. Helliers, zijn Rita, Henny en Ed al bijna klaar met de lunch. Zij vervolgen hun wandeling naar Ladies Bay Beach en Achilles Point. Na onze lunch rijden  wij daar ook naar toe en met ons allen gaan we terug richting Tuakau.


Auckland vanaf Achilles Point
De lunch











De terugweg gaat wat langzamer dan de heenweg, omdat we in de Auckland avondspits terecht komen, ja die hebben ze hier ook. Onderweg stoppen we in Pukekohe, waar Henny en Annelies bij een Amsterdammer in zijn gezondheidswinkel een wondermiddel tegen koortslippen weten te bemachtigen.


Rita en Kees nodigen ons uit voor een afscheidsdiner bij restaurant  Monarch in Pukekohe. Annelies, Ed en ik wagen ons aan “pork belly”. We hebben dat de afgelopen weken al heel vaak op het menu zien staan. Nu hebben we het gegeten. Heerlijk!

Het afscheidsdiner
De andere drie











Geen opmerkingen:

Een reactie posten