donderdag 24 oktober 2013

Wat vooraf ging

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw werden in Beek (gemeente Bergh), een aantal nieuwe eengezinswoningen gebouwd. De eerste bewoners van deze huizen waren vaak jonge gezinnen, afkomstig van buiten Beek. Import werden ze genoemd.

Je zou kunnen zeggen dat de reis die Annelies, Henny, Ed en ik naar Nieuw Zeeland gaan maken haar oorsprong heeft in Beek.

Drie jonge gezinnen, die toen in Beek waren komen wonen, speelden
een rol bij de oprichting van de eerste  peuterspeelzaal van Beek. Dat waren Pop en Kees Zwitser, Marijke en Ed Fenneman en Tjitske en Renze Hasper, met hun toen jonge kinderen. Pop en Marijke zijn overleden en Tjitske en Renze zijn gescheiden. Kees is in de tachtiger jaren van de vorige eeuw getrouwd met Rita en zij zijn met hun gezin verhuisd naar Nieuw Zeeland. Ed is inmiddels getrouwd met Henny en Renze met Annelies en zij zijn al jaren geleden uit Beek vertrokken. Ed en Renze zijn altijd heel goede vrienden gebleven. Contact met Kees en Rita is er jaren niet geweest, totdat Ed voor zijn werk in Nieuw Zeeland moest zijn en Kees en Rita heeft opgezocht.

Dat contact heeft uiteindelijk geleid tot het plan om met ons vieren (Annelies, Ed, Henny en Renze) naar Nieuw Zeeland te gaan en bij Kees en Rita op bezoek te gaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten